"Магареће године"

magarece godineУ Сарадњи са Црвеним Крстом Палилуле ученици осмих разреда наше школе добили су 100 бесплатних карата за позоришну представу „Магареће године“ Бранка Ћопића. Представа ће се одржати у Установи културе „Вук Караџић“ у понедељк 30.03. 2015. године у 1200 часова.

Наставнице Верица Лазић и Јелена Маркварт

"Лондон" у холу школе

lon5У холу школе је постављена изложба коју су приредили ученици шестих разреда и наставница енглеског језика Марија Митић  на тему историјских и културних знаменитости Лондона.

Хол су украсиле макете и фотографије Лондонског ока, Викторијине куле и Биг Бена, мостова на реци Темзи...

Опширније: "Лондон" у холу школе 

Предавање о наркоманији

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

droga je nulaУ уторак 17. марта 2015. године Министарство унутрашњих послова – Одељење за сузбијање наркоманије одржаће предавање ученицима 4. и 7. разреда под називом ''Дрога је нула – живот је један''. Предавање ће се одржати у малој фискултурној сали по следећем распореду:

  • 11,35 до 12,20 (5. час) ученици 4. разреда непарне смене,
  • 12,25 до 13,10 (6. час) ученици 7. разреда непарне смене,
  • 13,15 до 14,00 (претчас) ученици 4. разреда парне смене,
  • 14,00 до 14,45 (1. час) ученици 7. разреда парне смене.

Обавештење о упису будућих ђака првака

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШК. 2015/16.

grb skoleОбавештавају се родитељи који имају децу за упис у први разред шк. 2015/16. године да приликом уписа доставе следећа документа:

1. Извод из матичне књиге рођених (може бити старији од 6 месеци)

2. Пријаву стана,

3. Потврда од предшколске установе,

4. Потврда од лекара.

Опширније: Обавештење о упису  будућих ђака првака

Међународни Дан жена 8. март

8martt

Meђународни Дан жена 8. март, слаави се сваке године као сећање на дан за економску политичку и социјалну равноправност жене у друштву. Швајцарска је последња земља у Европи која је увела право гласа женама 1972. године.

Први национални Дан жена обелележен је 28. Фебруара 1909. године у САД, августа исте године организована је Међународна конференција жена социјалистичке Друге интернационале. Немица Луиз Циц предложила је организовање Међународног дана жена. Иницијативу за тај празник преузела је немачка феминисткиња Клара Цеткин (1857-1933). Прво обележавање Дана жена било је 18. марта 1911. године у Аустралији, Немачкој, Швајцарској и Данској док су га обележиле и многе демонстације уз феминискиње широм Европе, а убрзо им се придружују послератна СССР као њене савезнице а међу њима и бивша СФРЈ(Социјалистичка Федеративна Република Југославија).

Као међународни дан жена, 8. март прихваћен је 1917. године. Уједињене нације су од 1975. године, прогласилеза Међународну годину жена и службено почеле обележавати 8. март.

извор Википедија

Дани ћирилице 2015.

dani cirilice 2Поводом "Дана ћирилице" 2014. године., одржаних у Баваништу, објављен је "Зборник дечјих радова". Одељење II-3 учитељице Дубравке Мацут је добило посебну похвалу за макету старе војвођанске куће а ученица Миона Грујаничић је освојила треће место са радом на исту тему. Радови ученика су објављени у Зборнику. Честитамо!

Уједно Вас позивамо да учествујете у конкурсу "Дани ћирилице" за 2015. годину.

Опширније: Дани ћирилице 2015. 

Српске средњовековне принцезе

princezeУ сусрет Дану жена ученице шестог разреда су са наставницом историје Јелицом Пендић у холу школе приредиле изложбу посвећену женама које су обележиле историју Србије у средњем веку. На сликовит и занимљив начин ученице су дочарале лик и дело најважнијих дама на српском средњoвековном двору.

Опширније: Српске средњовековне принцезе 

претрага