Почетак нове школске 2015/16. године

pocetakОбавештавамо наше ученике да школска 2015/16. година почиње 01.09.2015. године и то:

-ПРЕ ПОДНЕ од 800 часова - непарна смена,

-ПОСЛЕ ПОДНЕ од 14 00 - парна смена.

Добро нам дошли :)

Два века од Другог српског устанка

ustanak2У част обележавања два века од избијања Другог српског устанка, ученици седмог разреда су уз помоћ наставнице историје Јелице Пендић, наставнице ликовне културе Бранкице Кончаревић и Биљане Вукојичић приредили изложбу посвећену овом јубилеју.

Не смемо да заборавимо славну српску историју, када је на Цвети, давне 1815. године у Такову подигнут Други српски устанак, предвођен Милошем Обреновићем.

Опширније: Два века од Другог српског устанка

Међународни празник рада - 1. мај

1.MAJОбавештавамо ученике да je 1.  мај нерадни дан. Настава почиње у понедељак 4. маја 2015. године по уобичајеном распореду. Наставничко веће и директор школе желе свим ученицима срећне Првомајске празнике. 

 

Дан планете Земље 22. април

eartДан планете Земље или Дан Земље (енг. Earth Day) обиљежава се 22. априла у више од 150 земаља широм света. На предлог боливијске владе 2009. године Општа скупштина Уједињених нација је 22. април прогласила међународним Даном планете Земље. „Нека буду само мирни и весели Дани Земље у будућности за наш лепи свемирски брод Земља који наставља да се окреће и кружи у хладном свемиру са његовим топлим и ломљивим товаром ведрог живота.“ Секретар Уједињених Нација, У Тхант 21. март 1971. 

                                                                                             извор Википедија

Сајам образовања у нашој школи

sajamssЖеља нам је да наше ученике и њихове родитеље упознамо са могућностима даљег образовања, а то ће најбоље сазнати из директног контакта са професорима средњих школа и ученицима који би им на најлакши начин презентовали образовне профиле које нудe средње школe. Сајам образовања ће се одржати у просторијама школе "Стеван Сремац", 18. априла 2015. године од 12,00 до 15,00 часова.

Добро нам дошли!

Пролећни распуст

uskrsПролећни распуст за ученике почиње у четвртак 09. априла и траје до среде 15. априла. Настава почиње у четвртак 16. априла 2015. године са непарном сменом пре подне.

Наставничко веће и управа школе желе свим ученицима срећне Ускршње празнике.

Представа "Барабе"

srcesПозивамо ученике наше школе да својим присуством на хуманитарној представи „Барабе“ у Театру 78, Ресавска 78, у петак 03. априла 2015. године са почетком у 20 часова, подрже акцију помоћи бившем ученику наше школе Страхињи. Представу организује Студио глуме „Две бесне глисте“ . Цена улазнице је 200 динара. 

претрага