Зимски распуст 2016.

zimski raspust   Зимски распуст почиње 01. фебруара , а први радни дан у другом полугодишту је среда 17. фебруар 2016. године. Непарна смена почиње наставу пре подне, а парна после подне.

Свим  ученицима  колектив  ОШ ''Стеван Сремац''  жели  леп и  весео  распуст!

 

 

 

Школска слава

  sp-zivot-svetog-save   Обред сечења славског колача и Светосавска приредба поводом обележавања школске славе ће се обавити 27.01.2016. године у холу школе у 1300 часова.

 Свим ђацима и наставницима срећна школска слава Свети Сава!

Изложба средњовековних Немањичких задужбина

                   

  Ученици шестог разредa, који су пред крај првог полугођа на часовима историје закорачили у славну националну средњовековну историју, одлучили су да направе макете највећих српских светиња, задужбина славних Немањића. Уз помоћ наставнице историје Јелице Пендић, ученици су својим радовима дочарали изглед манастира Милешеве, Жиче, Дечана, Студенице, Грачанице. Ктитори ових манастира су славни Немањићи, почевеши од Симеона Немање, Стефана Првовенчаног, Владислава, па све до Милутина и Душана Силног. Радови ученика су изложени у холу школе и поносно сведоче о славној српској историји, баш као и сами манастири који чувају српску историју. 

 

ca  ba   aa

Дан школе, приредба

Снимак представе ''Зона и Ивко на крофнама код попа Ћире'' коју су извели наши ученици на приредби поводом Дана школе објављен је на YouTube каналу. Погледајте и лајкујте!       

https://www.youtube.com/watch?v=t0obxzQjkzI

 

Новогодишњи и Божићни празници

crveni snesko      Свим ученицима колектив  ОШ ''Стеван Сремац'' жели срећне Новогодишње и Божићне празнике. 

   Први радни дан после празника је понедељак 11. јануар 2016. године. Парна смена почиње са наставом пре подне ,а непарна после подне.

 

.

Продајна изложба

Продајна изложба у библиотеци школе
 

До краја децембра 2015. године у библиотеци школе траје продајна изложба издавачке куће ''Лагуна'' у којој наставници и ученици могу да нађу занимљиве наслове и обрадују своје најдраже... Посетите нас!!!

image-1a image-2a image 3aimage 4a

Дан школе

Дан школе шк. 2015/16. године


Pano 1aОШ ''Стеван Сремац'' је 20.11.2015. године прославила Дан школе и велики јубилеј - 215 година школства у Борчи и 60 година под именом познатог писца.
Овај јубилеј је обележен свечаном академијом у холу школе. 
Тешко је 215 година школства у Борчи и 60 година ОШ,,Стеван Сремац“ сажети у неколико слика... Нека то чине наредне генерације, поводом неког новог јубилеја! ❤
 Pano 2a Pano 3a

У част Михајлу Пупину

У част Михајлу Пупину

Ученици осмог разреда су осмислили изложбу у част великог српског и светског научника Михајла Пупина (Идвор,9. октобар 1854 — Њујорк12. март 1935) и обележили јубилеј 100 година од проналска Пупинових калемова

Изложба има циљ да истакне значај и величину научника, проналазача, професора и врсног државника какав је био  наш Михајло Пупин. Држављанин Аустроугарске, Америке и грађанин света, али на првом месту, оно што је увек истицао, Србин и православац, који је своје богатство заветовао и оставио свом роду. 
Наставница историје Јелица Пендић са својим осмацима је у холу школе приредила изложбу посвећену нашем истакнутом научнику.

pupin 001a    pupin 002a

претрага