Вршњачки тим и Школско форум позориште

         Наша  школа  организује  низ  активности  и  поступака  са циљем  превенције  вршњачког  насиља  у  школи . У  те  активности ,укључили  смо  и  вршњачку  компоненту  ,  то  јест  наше  ученике . Погледајте  шта  су  све  урадили  у  школској  2015/2016. години (кликните  на  слику).

asd1

Пример добре праксе

 

        Погледајте  пример  корелације  енглеског  језика, ликовне  културе  и  историје,  коју   су  реализовале  наставнице  у  нашој  школи  кроз  образовну  драму. Ученици су  с  уживањем  обилазили  Беч  и  Мадрид.  Погледајте  зашто !

        Пример  можете  погледати  кликом на слику.

marina 8-2

       

        Биљана  Вукојичић, Марина  Копиловић, Мирјана  Милошевић

 

 

 

Римска арена у срцу Борче

Ученици петог разреда који на часовима историје учео о Старом Риму, подстакнути богатом римском културом, одлучили су да направе најлепше и најсачуваније дело римске архитектуре, антички Колосеум. Колосеум је врста амфитатра где су се изводиле представе и где су се одржавале крваве гладијаторске игре. Уз помоћ наставнице историје Јелице Пендић, петаци су оживели дух антике у срцу Борче- поставили су изложбу у холу школе посвећену Римском Колосеуму!

 

rimska arena

Изложба средњевековних манастира

Ученици шестих разреда су уз помоћ наставнице историје Јелице Пендић одлучили да направе изложбу средњовековних замака.Током средњег века  владари и племићи су градили замкове као утврђења у којима су били безбедни од својих непријатеља. Замак је у раном средњем веку грађен углавном од дрвета, а касније од камена и најчешће на брежуљцима, па је као такав  био подобан за одбрану од непријатења. Било их је готово немогуће освојити, осим дугом опдсадом, чиме би се становници изгладнели. Изложба је креативно дело великог броја ученика који су изложили своје радове у холу школе. Поред естетског и креативног момента, изложба је сјајан начин повезивања ђака који су кроз међусобну сарадњу и помоћ остварили сјајне резултате, а њихова дела се могу одлично користити и као помоћно-визуелна средства у настави.

 izložba  manastiri

Еколошка секција


                                                                 

Веома успешно годинама, традиционално постоји  и  ради  еколошка  секција  у  нашој  школи. Детаљније  можете  погледати  кликом на  слику.
C:\Users\Verica\Desktop\verica\jesenje spremanje dvorista 221.10.2015\20151021_131940.jpg  

Еколошку секцију у школи воде Јелена Андрејевић-Маркварт и Верица Лазић

 

Уџбеници за школску 2016/2017

Списак уџбеника који ће се користити од школске 2016/2017. до 2018/2019. године 

-за  ученике од  I до IV разреда можете  погледати  овде

-за ученике  од V  до VIII  разреда  можете  погледати  овде

 

Црвени крст

Активности у нашој школи везане за црвени крст Палилуле, као и сваке године биле су бројне. Учествовали смо у  традиционалној  хуманитарној активности „Трци за срећније детињство“ 22.10.2015. У школи је продата 50 стартних бројева за насе спортисте укупно прикупљено 2500, новац ће бити прослеђен деци са наше општине већ према одлици ЦК Палилуле. У спортском делу смо као и увек остварили запажене резултате:

ПЕТИ РАЗРЕД

Прво место     Сара Рамадани                                    

Друго место   Дариа Прибаковић                                    Друго место    Душан Павловић

                                                                                      Треће место    Немања Продановић

5девојчице   5дечаци 

 

СЕДМИ РАЗРЕД

Прво место     Јован Нешић

Друго место   Никола Аџић

 

7дечаци7дечаци2 

ОСМИ РАЗРЕД

Прво место     Лука Прибаковић                                    Прво место Анђела Цвијановић                      

Друго место     Игор  Дамјановић 

Треће место      Немања  Опра                           

 

    8дечаци                 8девојчице 

Такмичење у пружању прве помоћи недеља 08. мај  2016. У Ташмајданском парку

 

цк1 цк2

 цк4 цк3 

Остварили смо одлично треће место у јакој конкуренцији.

Позивамо ученике да узму учешће следеће године јер се много научи, одлично се дружите а можете и да путујете. Подсећања ради, прве недеље септембра капитен наше екипе Урош Голубовић и маркирант Дијана Несторовић су путовали на Гучево на бесплатну седмодневну обуку у пружању прве помоћи.

цк5       

                                                                                         

                        секције црвеног крста у школи воде:

     Јелена Андрејевић-Маркварт  и Верица Лазић     

 

1000 година од рођења Јована Владимира

 

  1000-31000 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ЈОВАНА ВЛАДИМИРА
 

      Поводом обележавања 1000 година од смрти првог српског свеца Јована Владимира, ученици шестих разреда су на неколико места у школи поставили радове који подсећају на овај велики јубилеј. Не само што је остао упамћен као побожан и праведан владар, већ је и његова смрт била мученичка. По наређењу Јована Владислава, синовца цара Самуила, кнез Јован Владимир је посечен испред цркве у Преспи. Према предању, кнез је узео своју мртву главу, скочио на коња и одјурио пут манастира.Свети Јован Владимир смарта се заштитником града Бара и уз кнеза Лазара, једини је српски светитељ који се осликава са две главе, попут Јована Крститеља

 

 
1000-2 1000-1
 

претрага