Прародитељка

pra2

Ученици петих разреда правили су у оквиру историјске секције правили реплике чувене фигуре из Лепенског Вира, зване –Прародитељка-Археолошко налазиште Лепенски Вир налази се близини Доњег Милановца, и средиште једне од најзначајнијих праисторијских култура.

Опширније: Прародитељка

НА ДРИНИ ЋУПРИЈА

nadrinicuprijaЗадужбина великог везира Мехмед паше Соколовића, не само што је била инспирација нашег велоког нобеловца Иве Андрића, него је заинтригирала и ученике седмих разреда који су оживели ово импресивно архитектонско чудо, својим макетама. Мост Мехмед-паше Соколовића или како га данас зову, Стари мост у Вишеграду, налази се у близини границе Србије и Републике Српске.

Опширније: НА ДРИНИ ЋУПРИЈА

Изложба стваралаца –Дани европске баштине-

 evropska bastinaОд петка 20.септембра до 7.октобра 2019.године у Галерији Карст Музеја Јована Цвијића(Јелене Ћетковић 5), музеја у саставу Музеја града Београда, отворена је изложба радова који су послати на конкурс Недеља стваралаца европске баштине, одржан у мају ове године. Изложба се одржава у 4 града истовремено-Београду, Кикинди, Нишу и Крагујевцу, у оквиру манифестације Дани европске баштине. Међу радовима деце из Србије била су и 4 рада деце из школе Стеван Сремац која су била веома запажена на европском такмичењу, а која су представљена и на овој изложби града Београда. Браво за наше креативе ђаке!

ИЗЛОЖБА ФЕУДАЛНИХ ПОСЕДА

селоУченици шестих разреда који уче средњовековну историју су приредили изложбу феудалних поседа. Феудални посед је главно обележје средњег века. Наиме, мера богатства у средњем веку био је феуд, земљишни посед, а власник земље био је феудалац.

Опширније: ИЗЛОЖБА ФЕУДАЛНИХ ПОСЕДА

Скраћени часови због несташице воде

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е за родитеље и ученике

nema vodeУ уторак 17.9. 2019. године у парној смени биће скраћени 4, 5. и 6. час на 35 минута, а у непарној смени сви часови ће бити скраћени на 35 минута. Часови су скраћени због несташице воде. Биће обезбеђена цистерна са водом.

Опширније: Скраћени часови због несташице воде

претрага