Настава обустављена

Настава обустављена у 400 школа

Према пристиглим подацима 18 школских управа, од укупно 1764 школе на територији Републике Србије, настава се не изводи у 400 школа, од којих се већина налази на подручјима два града - Београда и Ваљева.

Како је безбедност ученика приоритет Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а имајући у виду временске неприлике које су захватиле подручје Србије Министарство је наложило начелницима школских управа да наставе са активним праћењем стања у школама и о томе свакодневно извештавају Министарство.

Према подацима које су  начелници школских управа доставили у четвртак, 15. маја 2014. године, до 11 часова,  настава је обустављена у чачанским школама до даљњег, према одлуци Кризног штаба града Чачка. Такође, настава се не одвија ни у школама на територијама општина Пожега и Косјерић.

На подручју школске управе Јагодина, настава се не изводи у седам основних школа, док је на подручју школске управе Крагујевац настава  обустављена у 27 основних  и средњих школа. Наставу не похађају ни ученици  у  пет основних школа на подручју школске управе Краљево.

Настава се без сметњи одвија на подручју школских управа у Сомбору, Новим Пазару, Зрењанину и Зајечару, као и школама на Косову и Метохији.  

Школске управе су у непрестаном контакту са образовно-васпитним установама и од њих прибављају све потребне информације о превозу, снабдевању електричном енергијом и другим евентуалним проблемима који се јављају у оваквим ванредним ситуацијама.

Одлуку о прекиду образовно- васпитног рада, према Закону о основама система образовања и васпитања, уколико су угрожени безбедност и здравље деце, ученика и запослених  доноси надлежни орган јединице локалне самоуправе.

Извор Сајт Министарства просвете и технолошког развоја од 15. Маја 2014. 12:22

претрага