Ликовна радионица у Музеју примењене уметности

Ликовна радионица 5У оквиру 57. дечијег октобарског салона реализовали смо ликовну радионицу на тему Бициклом око планете, у Музеју примењене уметности.

Први део наше посете је протекао у разгледању изложбе на тему путовања. Кустос музеја нас је провео кроз изложбу уз предавање о различитим ликовним техникама, медијима, начинима на који појединац или група могу да се изрази ликовним радом. Ученици су били врло заинтересовани за предавање, имали су мноштво питања и идеја на који начин би још могли да дођу до ликовног решења .

Други део реализован је кроз радионицу. Ученици су на врло креативан начин осмислили композицију која је представљена на хамеру. Били су подељени по групама. Свакoj групи је поверен део задатка. Композиција је представљена у виду континената преко којих је налепљен бицикл. Око точкова бицикла представљене су све значајне грађевине, биљке, животиње са разних континената као и карактеристичне појединости везане за одређене државе (опанак , кроасан , игло итд.). Ученици су направили и тродимензионалне фигуре пирамиде, компаса, кактуса, као и дводимензионалне у виду слика (Мона Лиза, Свети Сава). Сви ови елементи су представљали део композиције.

Радионица је врло успешно реализована . Ученици су показали своју креативност за коју су похваљени од стране кустоса музеја.                                                              

                                                Дубравка Мацут, учитељица   III-3

Ликовна радионица 1

 Ликовна радионица 2

Додела награда 3

Ликовна радионица 6

Ликовна радионица 7

Ликовна радионица 6

 

претрага